Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Campania de prevenire a violenței la Liceul „Emil Palade”
Politia Satu Mare  - Joi, 7 Martie 2013

Campania de prevenire a violenței în rândul tinerilor desfășurată de polițiști continuă. O nouă acțiune în cadrul acesteia a fost desfășurată joi, la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „George Emil Palade” din Satu Mare.

Peste 100 de elevi din 5 clase au participat la întâlnirile susținute de comisar Săndulescu Simona și inspector Hrihorișan Felicia din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și agent șef Pop Nicolae, polițist de proximitate.

Polițiștii au încercat prin diverse mijloace cum sunt prezentarea de filme educative, discuții interactive, prezentare de cazuri concrete, să-i convingă pe elevii aflați la vârsta adolescenței să nu recurgă la acte infracționale în general și la acte violente, în special.

Au fost prezentate în mod gradual principalele infracțiuni contra persoanei, de la lovire la vătămare corporală, lovituri cauzatoare de moarte, omor și tentativă de omor, astfel încât elevii să înțeleagă consecințele pe care le pot suporta dând frâu liber impulsurilor violente.

Polițiștii au constatat că majoritatea elevilor nu cunosc faptul că un pumn sau o palmă dată cuiva este o infracțiune pentru care, începând cu vârsta de 14 ani răspund penal, considerând că astfel de fapte pot fi trecute cu vederea.

Acțiunea s-a bucurat de succes, fiind apreciată atât de elevi, cât și de cadrele didactice prezente, consilierul școlar al școlii, Vezeteu Viorica oferindu-se chiar să prezinte filmul educativ Cheia e la tine! tuturor elevilor din liceu, cu ocazia activităților ce se vor desfășura în perioada 11-15 martie, în săptămâna Fără violență în școli!

1598 vizite
Distribuie pe